Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2021.07.01 10:23

Milyen szempontok szerint válasszak konyhabútort? - 3.rész

Sokszor nem vagyunk könnyhű helyzetben, mikor a konyhánkat próbáljuk megtervezni és kihozni belőle a legjobbat, amit a konyha mérete, az elképzelésünk és a pénztárcánk enged. Mivel hosszabb távra gondoljuk konyhabútorunkat, ezért hajlandóak vagyunk minőségibb bútorokat, berendezések választani, amik hosszabb távon megtakarítást jelentenek nekünk.

De mire is gondolok?

Igyekszünk bemutatni azokat a szempontokat elrendezés és gépek terén, amiket érdemes átgondolni a tervezés során.

Cikksorozatunk első részében, Milyen szempontok alapján válasszunk konyhabútort? figyelembe vettük konyhánk adottságait, mivel tudnánk a teret növelni, vagyis miket vegyünk figyelmembe konyhánk megtervezésekor. A következő részben, Milyen szempontok alapján válasszak konyhabútort – 2. rész igyekeztünk segítséget nyújtani az anyagok, felületek megismerésében.

A gyakorló háziasszonyok és hobbi szakácsok rengeteg töltenek a konyhában, ezért fontos, hogy minden, ami kell elég közel, vagy épp elég távol legyen. Át kell gondolni, hogy mi az az elrendezés L-alak, G-alak, U-alak, két szemközti falon, egy falon, vagy konyhasziget is rendelkezésünkre áll a tárolás felosztására és a berendezések beépítésére. Úgy alakítsuk ki ezeket, hogy kényelmesen elérjük az éppen szükséges eszközt, és kényelmesen tudjunk dolgozni is.

Sajnos nem mind vagyunk olyan szerencsések, hogy van egy spejz, ahova még a jövő hetet is betehetjük, ezért, ha helyünk engedi érdemes akár padlótól-mennyezetig érő szekrényt kialakítani.

Főzéskor nincs az a hely, ami nem lenne elég, de igyekezzünk praktikusan felosztani a konyhabútorunk A mosogató tálca és a mosogatógép praktikus, ha minél közelebb esik egymáshoz a víz és a csatornabekötés miatt.

Beépített gépek, vagy szabadon állók?  Ez már tényleg egyéni ízlés kérdése, válasszuk azt, melyik a konyhánk ízlésvilágába leginkább beleillik.  Mindenkinek más a szimpatikus és a neki tetsző, de mindenképp vegyük figyelembe, hogy ezeknek a berendezésnek milyen áramfogyasztása van, előfordulhat, hogy villamos vezetékeket is újra kell húzni, ahhoz, hogy biztonsággal elbírja megálmodott konyhánk gépeit.

Ne feledkezzünk meg a konnektorokról sem! Célszerű többet kialakítani, gondoljuk át, hogy mik azok, amik fixen mindig bedugva vannak pl.: kávégép, hűtő, mikró, mosogatógép, elektromos sütő, elektromos főzőlap, esetleg fagyasztó. Ezeken a fix berendezéseken felül is szükség lehet több gép egyidejű használatára, így jó, ha nemcsak egy helyen kerül kialakításra, valamint könnyen hozzáférhető helyen legyen.

Egy dologról ne feledkezzünk meg! A végeredmény kárpótolni fog bennünket a felújítás alatti kaotikus állapotokkal és örömmel vesszük majd használatba a szépen felújított konyhánk!

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.