Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2021.06.14 18:16

Milyen szempontok alapján válasszak konyhabútort – 2. rész

Előző cikkünkben megírtuk, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe új konyhabútor választásakor. Ebben az írásunkban abban szeretnénk segíteni, tanácsot adni, hogy milyen bemutassuk a választható felületeteket.

Rengeteg anyagú, felületű és színű ajtófrontokkal rendelkező konyhabútort kapni a bútorboltok kínálatában, de érdemes praktikus szempontokat is figyelembe venni a kiválasztásnál. 

Az ajtók anyagát tekintve lehet laminált bútorlap, fóliázott vagy festett MDF, magasfényű MDF és akril, furnérozott, vagy tömörfa.

Modern, vagy klasszikusabb stílus? A minimál konyhák stílusához nem illenek a marásminták, itt az összefüggő, egyszerű sima felületek a jellemzők.  Modern, de nem minimál stílusú konyhák esetében az egyszerűbb marásminta fogja meghatározni a konyhánk stílusát. A klasszikus konyháknál már a mélyebb, bonyolultabb marásminták, ami jellemzően hordó, vagy bajuszíves marásúak, illetve keretbetétesek.

A felső elemekbe sok esetben kerülnek üveg, legyen az teli üveges, vagy dekor csík. Ezeknek a célja, hogy kicsit megtörjék a zárt bútorelemeket. Üvegekből is többfélét választhatunk, de itt is tartsuk szem előtt konyhánk stílusát. Az üveg lehet homok fúvott, savmart, színezett, amikhez különböző mintákat választhatunk.

A bútor korpusza, vagyis a bútor szerkezete lehet fehér, vagy a konyhabútor frontjához illeszkedő színű.

Az is szintén fontos, hogy a lábazat milyen legyen? A korpusszal megegyező anyagból, vagy lemez. Persze, ha nem tetszik, nem szeretnénk, vagy nem illeszkedik a konyhabútor stílusához a lábazat, akkor választhatunk lábakat bútorhoz. Ne felejtsük el, hogy a bútor lába és az ajtók fogantyúi szinkronban legyenek.

A konyhánk munkalapjának kiválasztására is szenteljünk elég figyelmet, ugyanis azt szeretnénk, hogy gyakori használat során is sokáig új állapotú legyen. A munkalapok készülhetnek laminált anyagból, fából, gránitból, kövekből.

A színek kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy illeszkedjen az otthonunkhoz. Készülhet egy, vagy több színből, de jellemzően egy, vagy két színt érdemes választani, így nem lesz zavaros az összkép.

A fa erezetű anyagok esetében figyeljünk, hogy az erezete megegyezzen, vagy hasonló legyen. Modern megoldás a fa erezetet párosítani valamilyen magasfénnyel.

Az ajtók fogantyúinál is arra törekedjünk, hogy az összhatásban legyen a konyhabútor stílusával.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.