Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2021.06.14 18:12

Milyen szempontok alapján válasszunk konyhabútort?

Pici panel konyha, vagy egy légterű amerikai konyhás? Minden konyha esetében fontos szempont a praktikum mellett az esztétika is. A felszereltség igen eltérő, attól függően, hogy milyen igényekkel rendelkezünk.

Ami fontos és mindenképp a tervezési folyamatban szem előtt kell tartanunk, hogy úgy bútorozzuk be és szereljük fel, hogy használata kényelmes legyen számunkra. Mindenképp figyeljünk arra a bútor kiválasztásánál, hogy megfeleljen a helyiség adottságainak és személyes igényeinknek.

Az első, amit konyhánkba lépve meglátunk, az a konyhabútor, ez határozza meg a helyiség stílusát és összképét. Kisebb alapterület esetén praktikusabbak és munkafelület takarékosabbak a beépített eszközök. Nagy konyha esetén már bátran választhatunk szabadon álló szekrényeket, konyhai szigetet.

Konyhánk kialakításánál vegyünk figyelembe főzési szokásinkat. Ha mindennapos a főzés és gyakran főzünk vendéginknek is, akkor mindenképp fontos, hogy elegendő munkafelülettel rendelkezzünk az előkészítéshez, főzéshez. Szintén fontos, hogy kényelemesen tudjunk dolgozni és ne kelljen görnyedni munka közben, ezért megfelelő magasságú konyhabútort válasszunk!

A munkapult kiválasztásánál olyat válasszunk, aminek a felülete leginkább ellenáll a karcoknak.

Ahhoz, hogy kényelmesen tudjunk dolgozni mindenképp szükséges a munkafelület és a felső szekrény között 40-45 cm távolságot tartani.

Ha szeretnénk, hogy konyhabútorunkat a lehető legegyszerűbben tudjuk tisztává varázsolni, akkor praktikusabb ha előnyben részesítjük a sima egybefüggő felületeket. Kisebb méretű konyhák esetén célszerűbb a világos konyhabútor választása, ami optikailag nagyítja a teret, világosabbnak tűnik tőle a konyhánk.

Tervezés során arra is fordítsunk figyelmet, hogy milyen tárolóegységekre van szükség? Polc kell több, vagy fiók? Ahhoz, hogy a lehető legjobb elrendezést tudjuk kialakítani vegyünk sorra edényeink, tányérjaink, evőeszközeink. A beépített gépek használatával több munkafelületet nyerünk, ez esetben célszerű az elektromos csatlakozók figyelembe venni, vagy a tervezett konyhabútornak megfelelően kibővíteni. 

Láthatjuk, sok szempont van, ami alapján praktikusan és funkcionálisan tudjuk konyhabútorunkat kiválasztani. A felújítással járó átmeneti zűrzavart kárpótolja a szép, új konyhabútorunk, ezért én bátran bíztatok mindenkit, hogy érdemes belevágni, végülis a konyhában történnek mindig a legfontosabb dolgok, ahol a család összegyűlik a közös étkezéshez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.