Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2022.08.06 11:13

Hogyan nyerj egy kis teret otthonodba?

   Sokaknak gondot okozhat a kis területű helyiségek praktikus berendezése úgy, hogy még is szép és igényes lakás váljék belőle.  Viszont a jól megfontolt bútorzat teljesen megváltoztathatja a kis lakásban felmerülő térhiányt.

   Mindenekelőtt át kell gondolni, hogy melyik szoba, milyen szerepet fog betölteni a mindennapok során. Ez azért is nagyon fontos, mert alapvető hiba lehet, ha egy helyiség több funkciót is ellát, és emiatt zsúfolásig pakoljuk. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elkerülni, ha mindig rendet tartunk, s mindennek meg van a helye. Ajánlatos mindig kihasználni azokat a tereket is, amelyekre nem feltétlen gondol az ember. Ha például van lépcső, akkor érdemes lehet alá úgy kialakítani a polcokat, szekrényeket, melyekkel helyet nem vesztünk lakásunk alapterületéből, viszont sok pakolási lehetőségünk adódik. A konyhában egészen a mennyezetig kialakíthatjuk a konyhabútorunkat, ezáltal a nem mindennap használatos eszközöket is megfelelően tárolni tudjuk.

   A gyerekszobában jó megoldás lehet az emeletes ágy, ha meg van hozzá a belmagasság. Ez esetben két ágy helyett egy testvér pár esetében, csak egy ágy foglalja a helyet. A légies kivitelű, modern könyvespolcok, vagy a térelválasztóként is funkcionáló, hátlap nélküli polcok remek megoldásnak bizonyulnak, ha optikailag teret szeretnénk nyerni. Megoldást nyújthatnak még a magasítószekrények, amelyeket a bútorra helyezve növelhetjük a tárolóhelyek számát anélkül, hogy több helyet foglalnának a helyiség alapterületéből. Érdemes olyan bútorokat választani, amelyekkel egyszerre több célunkat is elérjük. Például a nappaliban elhelyezhetünk egy sarokülőt, mely vendégágyként is funkcionál, vagy választhatunk olyan puffot, melybe pakolni is lehet. Ajánlatos arra is ügyelni, hogy a világos színek optikailag nagyítják a teret. A pasztellszínek használatával máris kellemes hangulatot varázsolhatunk, főleg, ha meleg színeket (barna, sárga, piros árnyalatai) alkalmazunk. Emellett a gömbölyded formák is finomabbá teszik a teret. A természetes fény is növelheti a tér érzését. Ez azonban nem minden esetben megoldható, ilyenkor mindig segítség, ha megfelelő fényforrást biztosítunk a szobába. A tükör használata is egyszerű trükk, a kis területű helyiségekben, hiszen köztudott, hogy ezek is optikailag tágítják a teret.

  Fordítsunk nagy gondot a dekorációk, kiegészítők kiválasztására is, hogy belépve a lakásba azt érezzük: itt igazán otthon vagyunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.