Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2022.08.04 17:46

Így rendezd be a gyerekszobát

   Egy gyerekszoba berendezése talán nagyobb figyelmet és tervezést igényel, mint a lakás többi helysége. Ugyanis egy olyan biztonságos környezetet kell kialakítani gyermekünk számára, ahol minden percben kellemesen érzi magát.

    Ez a szoba lesz az a hely, ahol játszani fog, de egyben a tanulás helyszíne is lesz. Kiindulva az alapvető szabályokból, hogy a szobának nem csak esztétikusnak, hanem praktikusnak is kell lennie néhány szempontot figyelembe kell venni. Természetesen fontos, hogy gyermekünknek tetszen a szoba, de nem szabad szem elől téveszteni, hogy a szobának funkcionalitását kell ellátnia. Itt játszanak, tanulnak, alszanak s olykor a barátokat is vendégül látják. Ahogyan cseperednek a gyerekek úgy igényeik és stílusuk is változik a szobával kapcsolatosan, s lássuk be senki sem szeretne évről évre új bútorokat vásárolni. Így talán az elsődleges szempont a variálhatóság. Igyekezzünk olyan bútorokat választani, amelyek színvilága lehetőleg a későbbiekben sem fogja zavarni gyermekünket. Ajánlatos letisztul darabokat választani és az egyéb kiegészítőkkel bohókásabbá tenni a teret.

   Talán a legtöbb problémát a sok apróság, a játékok tárolása miatt merül fel. A megfelelő szekrénynek nem csak előnyös méretűnek kell lennie, hanem tetszenie is kell a gyermeknek. A legpraktikusabb ötlet, ha a gyerekszobában helyet kap a ruhásszekrény, amit érdemes kisebb komódokkal, polcokkal kiegészíteni. A ruhák mellett mindenképp gondolj a dekorációra, könyvekre, hiszen ezeknek is mind-mind kell a hely. Ha pedig mindenképp szeretnéd a szoba báját megteremteni, válassz olyan bútorokat, amelyek megadják a szoba gyermeki báját. Hiszen ez a kis királysága, ahol a legtöbb időt tölti, gondoskodj róla, hogy a lehető legjobb környezetet alakítsd ki számára.

  Kevés dolog tudja még otthonosabbá varázsolni a szobát, mint a jól megkiválasztott kiegészítők, a szőnyeg a párnák és egyéb textilek. Egyszínű, mintás, kockás vagy virágos teljesen mindegy, ha harmonikusan passzol a szoba stílusához biztosan feldobja hangulatát és igazán gyermekközpontúvá varázsolja azt. Válasszátok ki együtt, utána pedig jöhet a közös játék az új puha szőnyegen. Ami a gyerekszoba megvilágítását illeti, a legjobb megoldás, ha több forrást is használunk. Ajánlatos egy központi lámpát berendezni, ami bevilágítja a teljes szobát, de egyes bútorokra érdemes külön lámpát használni. Például az ágynál, vagy az íróasztalon.

Ha lehetőség van rá válasszátok ki együtt a bútorokat, hiszen a megvalósításnál több hasznos dolgot is tanulhat, s így mindenképp közel érzi majd önmagához a választott darabokat.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.