Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2022.03.17 17:00

Kerti bútorok, hogy a kertben töltött idő tökéletes legyen

Tavasszal minden megújul. Ilyenkor otthonunkat is szeretjük frissíteni, szebbé, otthonosabbá tenni, újabb és újabb bútorokkal.

Viszont senki sem szeret azért vásárolni, mert az előző szezonban használt tönkre ment. Hiszen alapvető elvárás ma már a kerti bútorokkal szemben is, a kényelmen felül, hogy tartósak, és időtállóak legyenek.

Teraszunk vagy éppen kertünk a saját életterünk természetközeli része, minden esetben felmerül, hogy a kényelmes időtöltés kedvéért, milyen bútorokat helyezzünk el. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tulajdonságokat, melyeket a vásárlás során érdemes figyelembe venni, megfontolni. Főként azért is, mert nem mindig csak saját örömünkre rendezzük be a keretet, hanem hogy legyen hova meghívni családtagjainkat, barátainkat akár egy kellemes ebédre, vacsorára, kerti partira.

Manapság már számos anyagból készítenek kerti bútorokat: fa, edzett acél, műrattan, alumínium, műanyag. Választás előtt aszerint érdemes mérlegelni, hogy a bútorozni kívánt terasz, udvar milyen fekvésű, mennyire kitett az időjárás viszontagságainak, meg tudjuk-e oldani a téli tárolást? De ezektől függetlenül is mindig a kiváló minőséget keressük.

Ha a kerti bútorok esetén fontosnak tartjuk a természetességet, érdemes végig gondolni, mit is értünk pontosan ez alatt. A látvány miatt lényeges, hogy illeszkedjen a kert természetesen szép közegébe? Ebben az esetben elképzelhető, hogy ugyanolyan jó megoldás a műrattan vagy más fa-hatású bútor. Illetve fontos lehet az érzet, tapintás miatt is, mert a fa felülete kellemes a bőrnek. Ebben az esetben olyat is választhatunk, amelynek ülőfelületei és/vagy asztallapja fából készült, a többi része pedig acél.

Amennyiben olyan helyre keresünk bútort, amely nem fedett, és nincs lehetőség a bútorokat fedett helyre vinni vagy letakarni, amikor esik az eső, szintén a műanyag kivitelű modellek között érdemes válogatni. A műanyag bútorok közül is érdemes a masszív, stabil és minőségi modelleket választani. A műanyag (műanyagból készült rattan utánzat is) bútorok a legtöbb esetben sokkal kisebb súlyúak, ennél fogva egy kisebb erkélyen könnyebben mozgathatók, rakhatók el az útból. Ezen bútorok karbantartása is egyszerű, hiszen könnyen tisztítható, de a vegyi anyagokra érzékeny, emellett jól állják az időjárás esetleges viszontagságait is.

Ha a választásunk alapja a helytakarékosság, akkor széles választékban kapunk összecsukható típusokat, ezek között is bővebb a kínálat a filigránabb, kecsesebb kivitelű modellekből. Így, ha olyan helyre keresünk bútort, ahol sokszor arrébb kell majd tennünk, esetleg gyakran lesz szükség arra, hogy összecsukjuk, elpakoljuk, mert másra kell a hely, az összecsukható kerti bútor remek választás.

A fából készült kerti bútorok között sokféle és változatos minőségű terméket találhatunk. A fa bútorok általában mindig nagyon esztétikusak, a legtöbb stílusú kertbe szépen illeszkednek. Fabútorok állagának megőrzéséhez gondos ápolásra van szükség (újralakkozás, impregnálás), de ha az útmutatás szerint tartjuk karban, hosszú távra tervezhetünk velük. A fa fajtájától és a kidolgozottságtól függ, hogy mennyire érvényesül rajtuk az UV-sugárzás romboló hatása.

A rattan bútorok esetében mindenképp figyelembe kell venni a tárolási lehetőséget, hiszen a víz, és a napfény is gyorsan károsítja a rostjait, és ha a szövés megbomlik, az gyorsan tovább halad, és használhatatlanná válik a bútor.

A fém kerti bútorok tartósak, ugyanakkor ezek is rendszeres ápolásra szorulnak (a rozsdásodás miatt pár évente le kell festeni őket). Felületük kellemetlen lehet az érintés számára (merev, kemény, hűvös), ám ez párnákkal kiküszöbölhető, és egy igazán elegáns környezetet varázsolhatunk kertünkbe. Súlyuk általában jelentős, így bármilyen mozgatásuk nehézkes lehet.

Tényleg számos lehetőség kínálkozik előttünk, ezért sem ajánlatos hirtelen felindulásból, érzelmek alapján dönteni. A megfelelő vásárlási stratégiával és kellő odafigyeléssel azonban igazán az igényekhez passzoló, tökéletes és időtálló darabokat fogunk tudni választani.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.