Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2021.07.15 19:23

Hogyan válasszak kerti bútort?

Végre itt a jó idő, tombol a nyár és sokkal szívesebben töltjük az időt a teraszon, vagy a kertben. Ahhoz viszont, hogy a szabadban is megfelelő életteret tudjunk kialakítani, szükségünk van megfelelő bútorokra.

De milyen is a megfelelő bútor?

Nyilván erre a kérdésre mindenkinek megvan a válasza, hogy kényelmes legyen, könnyen tisztítható legyen, elegendő hely legyen a család, vendégek számára, időt álló legyen.  Majd ez az elképzelés gyorsan megdől egy impulzusvásárlással, mert „tök jól néz ki”, mert „most azonnal kell”.  És így dőlt meg a szépen felállított elképzelésünk, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kerti bútor kiválasztásánál. Egy ruhánál, cipőnél elcsábulni még bocsánatos, de a kerti bútorokat érdemes körültekintően megvenni.

Először is mérjük fel a helyet, hogy mekkora méretű kerti bútorgarnitúra fér el. Nyilván egy panellakás erkélyére hiába szeretnénk egy nagy, sok helyet kínáló garnitúrát tenni, ha csak egy 2 személyes fér el.

Sokféle anyagból készítenek kerti bútorszettet műanyagból, fából és fémből is. Nézzük sorra őket!

A műanyagok körében nagy népszerűségnek örvendenek a műrattan kerti bútorszettek. Lényegesen kényelmesebbek, mint a fémek és jóval könnyebbek, mint a fából készültek. Mindenképp erősebb anyagú műanyagból készültet érdemes választani, ha nem egy nyárra szeretnénk egy ilyen garnitúrát vásárolni. Többfajta szín létezik műrattan garnitúrából, aminek kiválasztása már tényleg az egyéni ízléshez és a terasz, kert környezetéhez illik. 

Műanyag garnitúrák esetében meg kell említeni a hagyományos kerek, ovális, vagy szögletes asztalokat, amihez jellemzően 4, 6, vagy 8 szék van. Ezek kerti bútorszettek leggyakrabban fehér, vagy zöld színben érhetők el.

A fém kertibútorokat általában kombinálják más anyagokkal a ridegségük miatt, mégpedig leginkább fával, üveggel. Aztán ehhez jönnek még a székekhez használt különböző vastagságú és színű kerti székpárnát. Most biztos nem fog senki meglepődni azon, ha azt mondom, hogy a leggyakoribb fém-fa kertibútor „házasítás” a sörpad. Helytakarékos, összecsukható és sokan elférnek rajt, nagy baráti és családi összejövetelekkor kimondottan szerencsés, ha van sörpadunk.

Fa bútorok esetében is széles skáláról választhatunk, ilyen például a rönkből, vagy valamilyen keményfából készült kerti kiülő, vagy a jól bevált asztal és székek kombináció. Egyre nagyobb teret hódítanak a raklapból készült kerti bútorok, amit nagyobb térben lehet megfelelően kialakítani.

Az anyagok után nézzük meg, hogy milyen elemekből álljon a kerti bútor?

Erre a kérdésre akkor kapsz igazán jó választ, ha végig gondolod a saját szokásaitokat és azt, hogy milyen célra szeretnétek használni a bútort:

  • hány fős a család?
  • milyen gyakran jönnek vendégek és jellemzően hányan?
  • inkább pihenésre vagy inkább étkezésre használnátok?

 

Bármilyen anyagú garnitúrát is választunk nem szabad megfeledkezni az anyagok lekezeléséről és védelméről. Leggyakrabban faanyagok esetében találkozhatunk kezeletlen fafelületről, amit mindenképp célszerű lazúrral, páccal, vagy lakkal lekenni a hosszabb élettartam miatt. Kerti bútorunkat az ősz beköszöntével célszerű fedett helyen tárolni, vagy letakarni, megvédve az időjárás viszontagságaitól és megnöveljük élettartamát.

Most pedig, ha már összeállt fejben, hogy milyen is lesz az ideális kerti bútor, akkor szerezzük be, hogy kényelmesen tölthessük a megérdemelt pihenésünket a kertben, vagy teraszon egy jó hideg limonádé társaságában!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.