Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2022.02.09 20:00

A szívmelengető rusztikus stílus

A rusztikus stílus népi hagyományokon alapszik, régebbi motívumokhoz jellegzetesen kötődik.

Egyes tájegységenként ezek a motívumok, stílus jegyek eltérhetnek, hiszen teljesen más hagyománya van egy kárpát-medencei, egy skandináv vagy akár egy francia provinciának. Viszont vannak olyan jellemzők, melyek bármely területről is van szó megegyeznek. Ilyen a természet közeliség, amely a természetes anyagok, főként a fa használatában mutatkozik meg.

 

Az otthonokban a természet közelsége a lakásbelső több pontján is megjelenhet. Találkozhatunk fagerendás mennyezettel, boltívekkel, tömör fa nyílászárókkal, és ezt a fából készült bútorok teszik csak igazán egységessé.

A rusztikus stílus jegy önmagában akkor érvényesül igazán, ha kisebb házak, akár nyaralók helyiségeit rendezzük be ezen alapelvek szerint. Így lesz igazán szívmelengető, otthon érzése bútorai körében.

A bútorzat általában meleg tónusú, natúr vagy épp sötétbarnás, szürkés, viszont mindig természetes árnyalatokra épülő színösszeállítással jelenik meg. A lakkal kezelt bútorok is beférnek ebbe a stílusba, hiszen ezáltal lesz igazán időtálló és tartós egy-egy bútordarab.

A kisebb fotelek és kanapék kárpitja szintén lehet világosabb színű, zöldes, esetleg barnás vagy bézs. Emellett a kiegészítők színeit is érdemes a bútorok, illetve a falakhoz igazítani, ám ezek lehetnek sötétebbek, így teremtve tökéletes összhangot a helyiségben. Az egyéb, rusztikus stílushoz illő bútordarabok közé tartoznak a fali polcok és faszekrények, vagy egy keményfából készült komód. Az anyagok közé, amelyek kísérhetik a keményfát egy rusztikus térben, a vas, a bőr, a szőrme és a virágmotívumokkal ellátott szövetek tartoznak. Webáruházunkban a Roustic bútorcsaládunk képviseli ezt a vonalat, sötétbarnás színskálában vas elemekkel tökéletesítve.

A textúrák játéka mellett az egyedi, stílusra jellemző dekorációkra is érdemes nagy hangsúlyt fektetni. Ilyen díszítő elem lehet egy fonott kosár akár a komódon, vagy egy színeiben visszafogott klasszikus szőnyeg is.

A rusztikus stílus bája talán abban rejlik, hogy rendkívül könnyen kombinálható más lakberendezési vonulatokkal is. Egyszóval akkor is tökéletesen mutathat otthonába, ha keveredik a régi az újjal, más stílusok jellemző anyagaival, mintáival. A végeredmény viszont akkor lesz igazán kellemes, ha az otthonunk tükrözi saját egyéniségünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.