Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2021.08.12 09:07

Hogyan válasszunk babaágyat?

Bizonyára a megfelelő babaágy kiválasztása előtt számos weboldalt és bababolt sorait jártuk végig, hogy az elképzelésünk, a kényelem, a praktikum és az ár alapján megvegyük a szerintünk legjobbnak ítélt babaágyat.

De milyen is a legjobb babaágy? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kiválasztásnál?

Először is azzal kezdeném, hogy vannak fa és műanyag babaágyak, de azt gondolom, hogy a megfelelő stabilitást, azt a fa kiságy fogja tudni megadni, ezért a műanyagokról nem is ejtenék szót.

Fontos, hogy mindenképp olyan babaágyat válasszunk, amelyik magassága állítható, hiszen a kezdeti időkben jó, ha magasabbra van állítva, mikor még nem mozog olyan intenzíven, így nem kell beleesnünk a kiságyba, mikor ki szeretnénk venni a babát. A későbbiek során, ahogy nő és egyre többet mocorog, úgy lehet egyre lejjebb állítani a kiságyat.

Mindig olyan babaágyra essen a döntésünk, ahol a rácsok megfelelő távolságban vannak a kapaszkodáshoz, hogy itt-ott egy kezecske, vagy lábacska kilógjon, de sosem akkora távolság legyen, ahol a baba feje kiférhet, beszorulhat. Vannak körbe rácsos kiságyak és olyanok is, amik fej- és lábrésznél bútorlap lap van, valamilyen cuki kis mintával.

Olyan ágyrács kerüljön a kiságyba, ami jó szellőzést biztosít a matracnak, hiszen nem szeretnénk, hogy babánk egy baktérium tanyán aludjon.

Fordítsunk kellő figyelmet a matrac kiválasztására, hiszen mi magunkról is tudjuk, hogy egy nem megfelelően kiválasztott matraccal nem lesz pihentető alvásunk. Ugyanez igaz a babákra is, csak ők nem tudják megmondani, hogy ez nem jó nekik.

Döntsünk a könnyű, jól szellőző matrac mellett, ami elég puha a babának és megfelelő kényelmet biztosít neki. Óhatatlanul is történnek balesetek, ezért célszerű olyan vízhatlan matracvédő beszerzése, aminek a felső része pamut. Régen erre volt a gumilepedő, most már szuper matracvédők vannak.

Azt gondolom, ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük a babaágy választáskor, akkor a lehető legjobb ágyat sikerült kiválasztani babánknak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.