Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2021.07.28 18:44

Hogyan válasszunk gardróbszekrényt?

Sokszor gondot okoz a lakásunkban található holmik elpakolása. Szeretnénk úgy megoldani, hogy lehetőleg minden elférjen, ne tűnjön káoszosnak, rendetlennek a lakásunk és tényleg csak azt láttassunk, ami nem baj, ha elől van. Nyilván itt most nem a kis kacatjainkra gondolok, ami inkább már csak porfogó, de szívünknek kedves emlék kötődik hozzá, amit nem tennénk a gardróbszekrényünk mélyére.

Na de milyen is az ideális gardróbszekrény?

Egyszerű! Amibe még a jövő hetet is be tudjuk pakolni. Nagykabát, kiskabát, 20. cipő, ami kb. mindig a gardróbban marad J, kistáska, nagytáska, bőrönd, ruhák! Ugye, hogy felsorolni is sok? Hát még mennyi hely kell ezt elpakolni?

De haladjunk szépen sorban!

Régen a panellakásokban a folyosókon, esetleg a nagyszobában találkozhattunk mennyezetig érő beépített szekrényekkel. Nagyon kényelmes és praktikus volt, hogy ezekbe aztán tényleg nagyon sok mindent el lehetett rejteni. Sok helyen láttam ezek felújított verzióját, ami már megfelel a mai modern beépített gardróbszekrényeknek. A hely adott, a szekrény belső elrendezését, az ajtó nyílását (nyíló, vagy tolóajtó) és színét kell a saját ízlésünk megfelelően.

Kisebb és nagyobb szobákba is ideális választás a gardróbszekrény, mivel több helyet lehet vele megtakarítani, mint mondjuk egy szekrénysor esetében, ennek is megvannak az előnyei, de erről majd máskor írok.

Először is mérjük fel a rendelkezésünkre álló helyet! Szerencsére már sok méretben lehet kapni gardróbszekrényeket. Gondoljuk át milyen belső elrendezést akarunk? Polcos? Akasztós? Mindkettő? Fiókok is kellenének? És ahogy ezeket a kérdéseket feltesszük magunknak már szépen körvonalazódik bennünk a belső elrendezés a gardróbszekrénynek. Ilyenkor esetleg arról se feledkezzünk meg, ha van még olyan szekrény, aminek a tartalmát még szeretnénk átköltöztetni az új gardróbszekrényünkbe.

Nyíló, vagy toló ajtó? Ez megint egy jó kérdés, hiszen mindenkinek más és más tetszik, és ez így van jól. Mindenesetre nézzünk meg, hogy a szekrény előtt mekkora hely lesz, ha nyíló ajtót szeretnénk, nehogy gondot okozzon a gardróbszekrény ajtajának nyitása, mert megfeszülhet a gardróbszekrény ajtaja, ha mindig nekicsapjuk valaminek.

A tolóajtó kényelmes és praktikus, az ajtónyitás nem foglal helyet, viszont ebben az esetben ne felejtsük el, hogy nem látjuk magunk előtt a gardróbszekrény teljes tartalmát.

Milyen legyen a színe?

Úgy gondolom, hogy tényleg sokféle színvariáció van szebbnél szebb színekkel, a sima faerezetes felülettől egészen a magasfényű gardróbszekrényekig mindenki megtalálja az egyéni ízlésvilágához illeszkedőt. Nem muszáj egy színből állnia, nagyon jól néz ki, mikor a korpusznak és az ajtólapoknak eltérő a színe.

Sok esetben kerül egyik, több, vagy akár a teljes ajtófelületre tükör, amit szintén mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik a szimpatikus variáció.

Rengeteg lehetőség közül választhatunk, hogy milyen is legyen a megálmodott mindent elrejtő gardróbszekrényekünk!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.