Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog
2018.06.05 15:23

Így történjen a lakberendezés

A lakberendezés az a téma, amihez saját bevallása szerint mindenki ért. Aztán a gyakorlatban sokszor az derül ki, hogy mégsem annyira egyszerű ez a műfaj.

Nem feltétlenül könnyű a szekrény, a komód és a kanapé térben történő elhelyezése. Arról nem is beszélve, hogy a dísztárgyak és az egyéb kellékek helyének meghatározása sem megy mindig elsőre.

Papíron történő tervezés

A felújítás előtt lehetőleg üljünk le és papíron tervezzük meg, hogyan fog kinézni a nappali. Vegyük sorra minden családtagunk igényét, mert csak így fogjuk magunkat kellemesen érezni a helyiség falai között.

A tárolás kérdése

A lakberendezés során figyelembe kell vennünk a tárolás szerepét is. Nem mindegy, hogy végül hány komód vagy szekrény kerül a szobába. Természetesen az sem jó, ha a helyiség tele van zsúfolva, hiszen így nem lesz elég nagy az élettér. Ugyanakkor, a ruháknak, a textíliáknak és egyéb dolgoknak is kell majd hely.

A lakás belső terének megtervezésekor alkalmazkodni kell az adottságokhoz. Ne akarjunk olyasmit, ami nincsen összhangban a térrel. Például, a klasszikus stílusú szobában nem fog jól mutatni egy túl rikító színű kanapé. Ugyanakkor azt is meg kell említenünk, hogy egy stíluson belül számtalan irányzat létezik, tehát nézzünk utána a lehetőségeknek!

Fontos a divat is

Érdemes a trendek megismerésére is időt szánnunk. Így elkerülhetjük, hogy olyan szekrényt vagy komódot vegyünk, ami mai viszonylatban már ódivatúnak számít.

A szoba összeképének megalkotásakor nyugodtan kérhetjük egy szakember segítségét. Ő olyan dolgokat is észre fog venni, amikre mi eddig még nem is gondoltunk. Képes lesz remekül kiaknázni a szobában rejlő lehetőségeket. Az lenne a legjobb, ha minél részletesebben elmagyaráznánk neki, hogy mit is szeretnénk.

A világítótestek helye

A fókuszpontok kérdése is igen lényeges. Például, a világítótestek ebbe a kategóriába tartoznak, ezért jól gondoljuk meg, hogy hová rakjuk ezeket! A kanapé mellett mindenképpen legyen egy olvasólámpa, de a mennyezeti és az oldalfali világításról se feledkezzünk meg.

Színek és anyagok

Rengeteget számít, hogy sikerül-e megtalálnunk a tökéletes színeket és anyagokat. Erre lehetőleg több időt szánjunk, hiszen az összkép jelentős mértékben ettől a tényezőtől függ.

Ezenkívül ne feledkezzünk meg a személyes tárgyak használatáról sem, hiszen nekik köszönhetően válik igazán egyedivé az otthonuk.

Amennyiben megfogadjk a fentebb említett tanácsokat, akkor egy igazán gyönyörű otthon gazdái lehetünk! Érdemes a Bútorpiac oldalán is nézelődnünk a tökéletes szekrény, komód és kanapé megtalálása érdekében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

És mi egy 3.000Ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg,
amit az első vásárláskor használhat fel 40eFt rendelés felett.